“Wij hebben de privé cursus van Guillette gevolgd ter voorbereiding op de bevalling. Wel zo fijn om dat niet digitaal te hoeven doen in deze gekke corona tijd. Het heeft ons goed geholpen om meer te weten te komen en al onze vragen te stellen. Guillette is een gezellige en ervaren vrouw, die voor ons echt van toegevoegde waarde is geweest. Wij vonden het zelfs een beetje jammer dat het klaar was na twee sessies!”
Jacqueline en Viktor

“We are so happy that Margaret recommended us to your course because it’s private, very informative and very helpful to us.”
Putri & John

“Wouter en ik hadden heel veel geluk dat we een plek hadden voor de geboortevoorbereidingscursus van Guillette, vooral in deze buitengewone tijden.
Guillette bood een zeer ondersteunende en kalmerende omgeving om de belangrijke onderwerpen over de voorbereiding op het verwelkomen van onze baby in deze wereld door te nemen. Ze nam ook de tijd om ons persoonlijk te leren kennen en gaf advies dat nuttig en zelfbekrachtigend was. Voor nieuwe aanstaande ouders was dit precies wat we nodig hadden. Nogmaals heel erg bedankt Guillette! Wouter en Grace ”

Mijn partner en ik volgden de cursus van Guillette tijdens de quarantaine van Covid-19. We moesten het online doen, maar zelfs online slaagde Guillette erin om een zeer warme en comfortabele sfeer te creëren.
Ik ben Russisch en in Rusland is bevallen een heel medische procedure. Het is heel anders dan de Nederlandse manier.
Daarom was ik een beetje zenuwachtig, maar Guillette nam al mijn angsten en vooroordelen weg. Nu heb ik het gevoel dat ik het hele proces begrijp en weet wat ik moet doen. En het belangrijkste: ik voel me veilig en zelfverzekerd over de bevalling, zelfs als die thuis zal gebeuren.
Dina en Nikolai

Hartelijk dank voor de yogalessen en opfriscursus. Ik weet zeker dat dat heeft bijgedragen aan een vlotte bevalling!
Lisa

De partnerles was letterlijk een verademing: pas de volgende dag merkte ik, toen ik zingend op de fiets door de stad reed, wat een opluchting het was, dat ik als partner ook iets kon doen en bijdragen tijdens de bevalling.
Heel erg fijn, veel dank,
Groet David

Wij hebben de cursus als het prettig en inspirerend ervaren, dank voor het creeren van een warme en veilige ruimte om meer te leren over bevallen en onze wensen daarin. Ik vond het ook heel leuk om kennis te maken met het andere koppel en naar hun wensen te luisteren. Juist ook omdat die verschillend waren van de onze.
Veel dank voor de inspirerende dag!

Dear Guillette,
Thank you very much for the guidelines and for the very useful course. Bart and I enjoyed it a lot. We now feel a lot more secure about the upcoming delivery. Now I can say that I am more curious than scared. And we will definitely use the precious techniques you taught us.
Bart and Tatiana
Thank you for the materials and thank you again for the wonderful course. Both myself and Christophe have thoroughly enjoyed it and feel more confident about the upcoming birth of our baby!
Have a nice rest of the summer,
Natalia
“We loved the course, it was very informative and exactly what we need!
We will recommend it to everyone who is looking for a birth course, no doubt about it.
Thanks for everything!”
Andrea & Adriano

“Het was een thuisbevalling, omdat alles zo snel ging en Nora eruit wilde… Met name de ademoefeningen hebben mij erg geholpen en de tegendruk in de onderrug. Voor verschillende zit of sta houdingen was er geen tijd. Op de zij liggend met een been aangetrokken vond ik het beste. Binnen drie uur was Nora geboren. De verschillende phases/de plaatjes uit het boek hebben mij geholpen om beter in te kunnen schatten, hoe lang het nog zou duren. Stefan vond het ook erg fijn om de cursus gedaan te hebben, zo kon hij beter inschatten, hoe hij mij kon ondersteunen en wat er gebeurde. Hij heeft ook een weeën app gedownload, wel makkelijk om te zien, hoe vaak de weeën komen en wanneer je zou moeten bellen. Hartelijk dank nogmaals voor de fijne yoga lessen en alle informatie uit de cursus! Stefanie”

“Hierbij nog de terugkoppeling! Ik ben inmiddels bevallen van een gezonde dochter.😄2 uur na onze partnercursus op 12 december zijn mijn vliezen gebroken en konden we de zojuist geoefende weendans direct in de praktijk brengen! Ik heb een zeer voorspoedige bevalling gehad en heb door puffen en positieve gedachtes het zonder pijnstilling kunnen doen, uiteindelijk bevallen in verloskamers OLVG west in bad. Ik kijk er zeer positief op terug.
Bedankt voor de lessen, heb er veel aan gehad!”

“De bevallingscursus bij Hart voor Geboorte kan ik zeer aanraden.
We hebben een hele fijne dag gehad. Veel informatie, waar we nog lang over hebben nagepraat.
Guillette heeft een hele fijne vibe en je voelt je direct op je gemak. Ze legt het verloop van de bevalling uitgebreid uit en er is tussendoor ruimte voor vragen en opmerkingen.
Guillette is open en eerlijk en geeft een helder beeld van een “normale” bevalling. Maar is ook eerlijk over uitzonderingen.
Zowel mijn partner als ik hebben hier ontzettend veel aan. Het geeft ons vertrouwen voor de komende bevalling. Het begrijpen van hoe het vrouwelijk lichaam werkt helpt hier enorm bij.
Aan het einde van de dag werden ademhalingsoefeningen en bewegingen uitgelegd om weeën op te vangen. Ook een goede uitleg over wat de partner in deze fase voor je kan betekenen.
Door dit ter plekke te oefenen merk je ook al gauw wat prettig is of niet, en kan Guillette je ook aanwijzingen geven.
Al met al hebben we allebei (partner en ik) een hele fijne en leerzame dag gehad waar we met plezier op terug kijken. Bedankt Guillette!”
Eunice en Robin

En de uitkomst bij Eunice en Robin:

“Hier gaat alles heel goed. Op woensdag 5 december is onze zoon James geboren.
We hebben zoveel aan jouw cursus gehad… Waren we eerst overtuigd in het ziekenhuis te willen bevallen, stonden we na de cursusdag ook open voor een thuisbevalling, mochten we al erg ver zijn.
En wat denk je? Toen de verloskundige voor de 2e keer kwam controleren hoever ik was had ik al 8 cm!!!
We hebben besloten thuis te blijven om de flow niet te onderbreken. Uiteindelijk heb ik na 2 uur persen onze zoon ter wereld gebracht.
Alles ging heel goed en ik kijk er positief op terug. James was gezond en wel en ik voelde mij na de bevalling ook heel goed. Ik ben niet uitgescheurd en heb geen andere dingen over gehouden.
Zonder jouw cursus hadden we er niet voor gekozen om thuis te blijven en zouden ze eerder voor een verlostang hebben gekozen zei de verloskundige. Dus ik ben extra blij dat we thuis zijn gebleven,
Ik ben je heel erg dankbaar voor je fijne cursusdag. Dit heeft ons zoveel steun gebracht, waardoor we beiden relaxed de bevalling zijn ingegaan en uiteindelijk hebben voltooid. Nogmaals bedankt!!!”
Eunice, Robin en James

“Wilde even bedanken voor de fijne zwangerschapsyoga! Ik heb er echt iets aan gehad. De bevalling was heftig maar is goed gegaan en ik kijk er positief op terug! Bedankt voor de fijne lessen.” Michelle

“We hebben enorm veel gehad aan de bij jou geleerde technieken en het vertrouwen dat we hierdoor gekregen hebben. Tijdens de ontsluitingsfase en uitdrijvingsfase hebben de ademhalingstechnieken, massagetechnieken en het gekregen vertrouwen echt een groot verschil gemaakt, veel dank daarvoor!” Eline

“Ik heb ontzettend veel aan jouw Yogalessen gehad. Tijdens de lessen dacht ik wel eens… ik weet niet wat ik hieraan heb en ik kon mij maar moeilijk voorstellen hoe dat nou zou gaan tijdens de bevalling.

Ik heb er echt heel veel aan gehad en ben blij dat ik de lessen bij jou heb gevolgd.

Wat ik vooral fijn heb gevonden is de ademhalingstechnieken en de concentratie op mijn ademhaling. Ik kon mij de lessen terug halen waardoor ik bij mij zelf kon blijven en alles om mij heen kon afsluiten.” Sanne

“Thanks for all your advice!

The idea that I could move around: I did that a lot: used the skippy ball, and danced with Erik, sang too! The staff liked that. Also I learned from you that I could negotiate with the staff: otherwise I would not have been so determined. The staff were really nice by the way and the facilities great. So thanks again, just wanted to let you know!” Linor

“De bevalling is goed gegaan en ik heb veel gehad aan de ademhalingsoefeningen, vooral die we in de partnerles samen geoefend hebben.” Iris

“Ondanks dat ik 3 yogalessen heb gekregen heb ik er tijdens bevalling veel aan gehad.” Sanne

“Dank voor de goede begeleiding en zorg tijdens de yoga lessen!“ Eliane

“Ik wil je van harte bedanken voor de voorbereiding op de bevalling. Ik heb 20 uur weeën gehad en ik zou niet weten hoe ik dit had kunnen volhouden, als je mij niet had geleerd hoe ik juist moest ademhalen en puffen. Ook heb ik de verschillende baringshoudingen die we in de les hadden geoefend uitgeprobeerd (alles behalve op mijn rug) en dit was erg fijn en kon ik mijn uiteindelijke houding sneller vinden.
Dus nogmaals bedankt en een ieder die zwanger is, zal ik doorverwijzen naar jou!” Kelly

“De bevalling verliep (zoals in de meeste gevallen) helemaal anders dan gedacht, maar gelukkig waren we door de cursus goed op alle scenario’s voorbereid en hadden we wel enigszins zicht op wat er gebeurde. Daarnaast hadden we niet al teveel verwachtingen dus waren we ook niet overvallen.” Marlie en Kjell

“We would like to express our thanks and gratitude to you for the good and informative course that we enjoyed a lot as well.  We liked that it was also focused on the partners as well, the video that shows what the partner can do and how to react to the situation was very good.” Wafa and Sam

“Over de intensieve cursus met jou: het was zo goed om alle dingen te bespreken die we besproken hadden! Meer in het bijzonder hebben we echt genoten van de partnergerichte aanpak. Papa’s zijn een beetje vergeten als het gaat om de geboorte van een kind en het kan even pittig voor hun zijn, dus dat hebben we erg gewaardeerd.

In meer praktische termen vond ik de ademhalingsoefeningen bijzonder nuttig. De rugmassages waren super leuk, maar ik vond dat tijdens de geboorte, niemand mijn rug kon aanraken. Zelfs het warme bad / douche was super ongemakkelijk.
Ik vond de geboorte video’s ook nuttig. Ze hielpen ons op een realistische manier naar de geboorte kijken en ik denk dat dat me geholpen heeft door mijn eigen ervaring te gaan zonder te freaken.Dank je zo erg dat je deel bent geweest van onze ouderservaring.”

“Op een relaxte en fijne manier zorgt Guillette dat je een stuk zelfverzekerder de bevalling in gaat. Een zeer goede voorbereiding en zeker een aanrader! – Martijn en Lieke”

“In intieme sfeer met je partner en Guillette een privé cursus bevallen doen, is zeker een aanrader. Vooral als je niet zo bent van de groepjes. Je kunt je eigen persoonlijke vragen stellen en je krijgt hierop een uitgebreid antwoord. Het is een fijne voorbereiding op wat komen gaat, nu gaan we echt met meer zelfvertrouwen de bevalling in.” Marjet

“Dank voor de fijne, praktische georiënteerde (spoed)cursus, de lekkere lunch en de gezellige sfeer! Ik heb lang zitten twijfelen of ik sowieso wel een cursus wou doen maar dit was zeker de moeite waard. Ik voel me nu echt klaar voor wat er gaat komen (in hoeverre dat ooit mogelijk is..), gewapend met veel praktische tips en een veel realistischer beeld van de bevalling. En zelfs mijn man vond het “best nuttig”, van zijn kant de hoogstmogelijke waardering ;-)! Nu maar afwachten tot ik het in de praktijk mag gaan brengen..” Naomi

“Dank voor de inspirerende cursus.

We hebben veel geleerd en zijn met name als stel tot rust gekomen. Vol vertrouwen gaan we de bevalling tegemoet.”

“We hebben genoten van de ‘opfriscursus bevallen’ vandaag. Door de fijne ongedwongen sfeer voelden we ons volledig op ons gemak om ons verhaal met je te delen. De manier waarop je ons hielp om door vragen te stellen helder te krijgen hoe we de tweede bevalling willen meemaken en zo ook subtiel je uitgebreide kennis van zaken deelde, vonden we heel prettig. Je hebt ons nieuwe inzichten gegeven over wat standaard lijkt, maar het niet hoeft te zijn. Dank voor je adviezen. We zien de bevalling met vertrouwen tegemoet!” Leonie

“Ik wilde je nog bedanken voor de yogalessen. Ik heb er vooral tijdens de weeën echt veel aan gehad! Zonder de ademhalingstechnieken was ik in paniek geraakt. Ik zal het, en dan vooral jou, iedere zwangere vrouw aanraden! Dank je wel!” Sabrina

“Guillette verwelkomde ons vriendelijk in haar appartement voor een eendaagse cursus bevallen. De sfeer was zeer ontspannen en rustig en de tijd ging erg snel. Ze nam echt de tijd om te vragen hoe we ons voelen over onze baby binnenkort, en om ons grondig te begeleiden in het proces van de geboorte. We hebben allebei het gevoel dat ze echt geniet van het voorbereiden en adviseren van ouders bij deze prachtige reis. Toen we aankwamen waren we gelukkig maar ook wel bezorgd over de geboorte van onze zoon, inderdaad twijfelden we over het hebben van een natuurlijke geboorte. Aan het eind van de dag voelden we ons echt veel meer sereen en vol vertrouwen dat we konden gaan voor de geboorte, samen, rustig en dat alles goed zal komen. We hebben de tijd die we met Guillette hebben doorgebracht echt gewaardeerd en we willen haar heel graag bedanken voor het geven van deze nieuwe mooie kijk op de geboorte van onze baby.” Rubina

“Ik maak tevens van de gelegenheid gebruik om je (ook namens R.) nogmaals te bedanken voor de zeer verrijkende ‘opfriscursus’ die we van je gehad hebben. Het heeft erg geholpen weer vertrouwen te krijgen in zowel de waarde als de haalbaarheid van een natuurlijke bevalling. Hoewel ik de tweede bevalling vanwege het inleiden niet als honderd procent natuurlijk beschouw – en ik weet natuurlijk niet in hoeverre de bevalling anders zou zijn verlopen indien de weeën spontaan waren begonnen – ben ik erg blij in ieder geval wel veel meer in de buurt daarvan te zijn gekomen.” Natascha

“Vond het wel weer erg pijnlijk, wilde aanvankelijk wel lachgas, maar dat was op dat moment niet beschikbaar.
Ik heb veel gebruik gemaakt van houding; handen en knieën, ook lukte het me om mn ademhaling onder controle te houden. Uiteindelijk zonder pijnstilling dus!
Nu is Lucie alweer bijna een week oud en het gaat heel goed. Ze is alweer op geboortegewicht, borstvoeding loopt als een trein en ik voel me ook prima!
Ben blij yogalessen bij je gevolgd te hebben. Het heeft zeker bijgedragen bij het goede verloop van de bevalling. Dank daarvoor!'”
Betty

“In mijn zwangerschap heb ik zwangerschapsyoga gevolgd waarbij Guillette mijn docente was. Ik heb de lessen van Guillette als zeer prettig en nuttig ervaren. Een groot aantal van de ademhalingsoefeningen die ik leerde in haar lessen kon ik tijdens mijn bevalling toepassen en hebben mij geholpen om goed met de weeën om te gaan. Daarnaast heeft zij mij verschillende houdingen geleerd waarin ik weeën kon opvangen. In de partnerles heeft zij mij en mijn vriend geleerd op welke manier hij mij kon ondersteunen tijdens een wee. Met name de techniek van het stevig duwen in mijn onderrug is zeer goed van pas gekomen. Ook aan het emotionele aspect van bevallen is door Guillette uitgebreid aandacht besteed in haar lessen. Zo heeft zij uitgelegd hoe je de regie kunt houden over je eigen bevalling, iets dat met name bij een ‘medische’ bevalling in het ziekenhuis nog wel eens lastig kan zijn. Door haar tips heb ik, toen ik uiteindelijk daadwerkelijk in het ziekenhuis belandde en daar werd ingeleid in verband met pre eclampsie, een assertieve houding kunnen aannemen en het gevoel gehad dat ik mijn bevalling nog steeds in eigen hand had. Dat heeft zeker geholpen bij hoe ik nu terugkijk op mijn bevalling, ik zie het als een hele mooie ervaring.
Tot slot wil ik nog vermelden dat Guillette mij naderhand in het kader van haar opleiding tot borstvoedingscoach veel bruikbare tips heeft gegeven over het aan de borst laten drinken van mijn dochter. Dat ging niet vanzelf omdat zij te vroeg geboren is en ik haar de eerste week geen borstvoeding mocht geven in verband met medicatie. Guillette wist op een heel heldere manier haar kennis over te brengen. De enkele vragen waarop zij niet direct een antwoord had, heeft zij nadien nog beantwoord na het één en ander uitgezocht te hebben. Ik ben haar zeer dankbaar voor deze hulp!” Vera

“We both really enjoyed the course on Saturday – I came away feeling much calmer about birth (even looking forward to it, which is not something I had thought possible!) and Pascal was a lot more informed. Although also nervous about what he should be doing. I told him just do whatever I say! Probably the only time he’ll appreciate being bossed around 🙂 All in all, lots of useful information and great tips for recognising what is going to happen and potentially how we will feel. So thank you again and I hope you had a relaxing Easter after all.” Alexandra

“Rechtop, op de rand van het bed, kon ik goed richting mijn onderbuik ademen. Dit heeft me geholpen bij de pijn van het laatste uur ontsluitingsweeën. En ik geloof dat het ontspannen en geloof in eigen kracht heeft geholpen bij de spoedige bevalling. De laatste 10 minuten was ik de controle een beetje kwijt, maar goed dat was ook niet niks, er zat geen pauze meer tussen de weeën. Dus, bedankt voor je yogalessen, ik heb hier zeker wat aan gehad om de bevalling veel beter door te komen dan de vorige keer.” Jessica

“De bevalling duurde lang, maar was al met al een erg mooie ervaring. Dat was naar ons idee zonder jouw tips, adviezen en informatie niet zo geweest. Daarom nogmaals dank, wij zeggen het voort!” Daan en Lizan

“Door jouw tips, aanrakingen, massages en aanvoelen wat nodig was heb ik de eerste uren de weeën heel goed kunnen opvangen. Ook juist door jouw input heb ik veel met mijn partner kunnen doen en deed de afwisseling en manier van opvangen erg goed. Het werd heftig maar je hebt me toch weer naar buikademhaling kunnen krijgen en overgave, waardoor de ontsluiting uiteindelijk zeer snel ging. Dank voor alles, je aanwezigheid was erg prettig en belangrijk voor mij.” Miranda<

“Ik wil je in ieder geval hartelijk bedanken voor de begeleiding. Heb het idee dat ik veel van je heb geleerd, en zie de bevalling door jouw lessen met vertrouwen tegemoet. Sterker nog, waarschijnlijk zonder dat je het wist heb ik dankzij jouw verhalen besloten om in de eerste plaats voor een thuisbevalling te gaan, daar waar ik tot 20w nog blind uitging van een ziekenhuisverhaal met ruggenprik oid.” Karlijn

“Toen ik een paar maanden zwanger was,heb ik een aantal maanden zwangerschapsyoga bij Guillette gevolgd. Wat heb ik veel geleerd,van ontspannings,  bekkenbodem én spierversterkende oefeningen tot aan de pers en ademhalingstechnieken! Toen ik eenmaal moest bevallen, heb ik veel aan deze lessen gehad, vooral de pers en ademhalingstechnieken kwamen ontzettend goed van pas. Ik weet anders niet hoe ik de bevalling was doorgekomen, nogmaals ik heb er echt héél veel aan gehad. Ook de “partner-les” was erg doeltreffend, door de leuke uitleg van Guillette begreep mijn partner veel beter hoe hij mij kon begeleiden en steunen met bepaalde oefeningen tijdens de bevalling. Na de bevalling kreeg ik helaas last van een PND en bleek onze kleine ook nog een zgn huilbaby te zijn en wie stond er met raad en daad  weer voor ons klaar? Guillette nam de tijd voor zowel mij als de kleine…. Haar goede advies,rustige benadering en uitstraling hadden een zeer positieve invloed en uitwerking op ons. De kleine kon ontzettend genieten van de massages, en de buikkrampjes werden beduidend minder. Ook het contact tussen mij en de kleine werd daardoor versterkt, en zowel de kleine als ik genoten intens van de massages. Kortom; ik raad het echt iedereen aan, en wat ben ik achteraf blij dat ik die stap heb gezet!” Romy

“You have made the labour & birth of Philip a beautiful event for us. Your presence really made us feel confident & secure of ourselves and we valued it a lot. It has been really a good decision to make you part of this memorable event.” Yeth and Bert

“Guillette heb ik al tijdens de yogalessen leren kennen als een warm en open mens dat oprecht geïnteresseerd is in elke zwangerschap. De belangrijkste reden dat zowel mijn vriend als ik haar graag bij de bevalling wilden hebben, was dat zij ons in de weken ervoor wist te overtuigen dat zij onze wensen zou volgen en zou ondersteunen, met als hoofddoel dat hij en ik de bevalling goed samen konden doen. Zij kwam mijn voeten (inclusief drukpunten) masseren toen ik ingeleid was; zij kwam midden in de nacht, en bleef tot ik het wilde. Ze deelde haar kennis, bood alternatieve houdingen. Zij had met ons vooruit gekeken naar de bevalling en onze wensen opgeschreven, maar bleek even flexibel toen die tijdens de bevalling veranderden. Toen ik onverwacht toch naar het ziekenhuis moest, reed zij ons erheen en besprak mijn wensen met de professionals. Ook mijn verloskundige vond haar een ‘zeer prettige doula om mee samen te werken’. Guillette was er om ons praktisch te ondersteunen, mij te masseren, met ons te huilen en te lachen… en om mee te persen. Haar hand heb ik net zo fijn geknepen als die van mijn vriend, en ze hielp me de laatste uurtjes herinneren aan de nodige pers- en ontspanningstechnieken. Zij was veel onzichtbaar-maar goed-voelbaar en steeds aanwezig als ik haar hulp nodig had. We zijn allebei dolblij dat zij er bij was, het gaf rust en als je per ongeluk zoveel uren aan het bevallen bent als ik, kun je een paar extra handen van zo’n liefdevol persoon gewoon heel goed gebruiken!” Marcella Slotboom

“My doula experience. After we first met Guillette I became excited at the idea of having someone with us during the birth to help out. The reality was better than I could have imagined, she took care of everything we asked her to and more. She made suggestions for better birthing positions, most of which helped me ease through the process and relax and open up. Her support was invaluable to us and we are forever grateful. If you are thinking about hiring a Doula, this one comes highly recommended!” Rebecca Hoyle

“Guillette – well what can I say – without you at my side I’m not sure I could have made it through the birth. I certainly wouldn’t have had those graphic pictures either – it all seems like such a blur now!  Thanks for being there and letting me squeeze your hand for a fair few hours!!” Suzanne