zwangerschapsyoga amsterdam west

voor een nieuwe balans

“Wilde even bedanken voor de fijne zwangerschapsyoga! Ik heb er echt iets aan gehad. De bevalling was heftig maar is goed gegaan en ik kijk er positief op terug! Bedankt voor de fijne lessen.” Michelle

Tijdens de zwangerschap verandert je lichaam. Door de groei van je kind en de veranderende hormoonbalans gebeurt er zowel lichamelijk als geestelijk veel met je.

De cursus zwangerschapsyoga geeft een gerichte voorbereiding op de bevalling en de periode daarna met behulp van yogaoefeningen. De lessen bevatten ontspanningsoefeningen, spierversterkende oefeningen, pers- en ademtechnieken.

Ik wil zo min mogelijk praten in de lessen, voor de theorie kun je de Cursus bevallen bij me volgen. Natuurlijk komt er wel eens een onderwerp langs, maar het gaat er vooral om dat je fysiek bezig bent. ‘De hersens laten indalen.’ Daar heb je het meeste aan tijdens de geboorte van je kind. Wanneer een vrouw bewust leert ervaren wat haar lichaam nú nodig heeft, zij bij de geboorte van haar kind ook in staat zal zijn om te voelen wat haar lichaam dán van haar verlangt. Dus veel yoga en adem!

Elke zesde les is ook je partner welkom of iemand anders die bij de bevalling zal zijn. De partner krijgt praktische informatie om je bij de bevalling beter te kunnen ondersteunen.

Na de bevalling kun je terugkomen voor postnatale yoga. In een tiental lessen doe je spierversterkende, ontspannings- en meditatieve oefeningen. De buikspieren en bekkenbodem krijgen extra aandacht. De baby’s kunnen worden meegenomen naar deze lessen.

Een aantal (aanvullende) ziektekostenverzekeringen vergoedt (een deel van) de kosten van zwangerschapsyoga. Informeer daarnaar bij je verzekeringsmaatschappij.

aanmelden